Acasa2022-07-15T12:39:36+03:00

Despre noi

Monica Mănăstireanu lucreaza în domeniul analizei comportamentale aplicate (ABA) de cincisprezece ani. Ermina Popescu este psiholog şi coordonator în cadrul Asociaţiei pentru Recuperarea Copiilor cu Autism  din România (ARCAR).

Majoritatea copiilor incluși în programul nostru a finalizat cu succes terapia şi sunt în prezent integrați în școli de masă, fără însoțitor. Ceilalți copii continuă terapia.

Viziunea noastră

Terapia aplicată de Monica Mănăstireanu înseamnă abordarea tuturor problemelor pe care le are copilul cu TSA. De aceea, îi ocupăm în mod productiv copilului o mare parte din timp (8 ore), astfel încât la finalul terapiei recuperarea lui să reprezinte o dezvoltare armonioasă, unitară.

În conceperea planului de terapie, luăm în considerare toate aspectele vieţii copilului. Ne adresăm aşadar nu numai ariei cognitive, inteligenţei copilului, ci şi aspectelor emoţionale şi sociale, ca şi activităţilor rutiniere şi de igienă precum ritualurile de masă, baie, somn, însuşirea trainingului de toaletă ş.a.m.d.

Jocul şi modul cum copilul îşi petrece timpul liber, dar mai ales comportamentele inadecvate reprezintă obiective majore în demersul nostru terapeutic.

Cu ce ne ocupăm la ARCAR?

Terapie ABA la domiciliu 8 ore/zi

Terapia comportamentală (ABA) se desfasoară la domiciliul familei , 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână având durata medie de…

Află mai multe

Probleme legate de alimentaţie

O problemă majoră a părinţilor care au un copil cu TSA constă în refuzul categoric al copilului de a accepta varierea…

Află mai multe

Utilizarea autonomă a toaletei

Achiziţiile legate de toaletă  ridică de multe ori probleme şi au o componentă puternic socială. Aceste situaţii reprezintă un obstacol…

Află mai multe

Stereotipii şi interese restrictive

Aceste comportamente şi interese speciale pot lua forme diverse şi pot varia odată cu dezvoltarea copilului…

Află mai multe

Schimbările şi gestionarea fixaţiilor

Aceste probleme impun nişte restricţii majore asupra vieţii de familie. Familia este practic forţată să urmeze o secvenţă rigidă de activităţi…

Află mai multe

Hiperkinetism şi deficit de atenţie

Deficitul de atenţie se întâlneşte deseori ca simptom asociat simptomatologiei autiste şi reprezintă un impediment în învăţare. Este de asemenea unul dintre semnalele…

Află mai multe

Dezvoltarea abilităților de limbaj

Important de specificat este faptul că în cadrul programului de terapie, părintele nu este nevoit să apeleze la servicii de logopedie…

Află mai multe

Interacţiunea cu un alt copil

Interacțiunea se va face atunci când copilul cu TSA are abilități de limbaj cu valoare comunicațională și deprinderi de …

Află mai multe

Integrarea copilului cu autism la gradiniță

Creşterea calităţii comunicării şi a jocului cu ceilalţi copii, înlesnirea autonomiei sunt noile obiective ale terapiei….

Află mai multe

Păreri ABA

MAI MULTE ARTICOLE

Viaţa după terapie

MAI MULTE ARTICOLE
Go to Top