Copilul nostru la varsta de 2 ani a fost diagnosticat cu intarziere de dezvoltare si elemente de autism.
Am fost informati ca cea mai buna si eficienta metoda de tratament in asemenea cazuri este terapia comportamentala (ABA).
In Romania inca nu exista o larga aplicare a acestei terapii si acolo unde existau coordonatori buni, erau multi copii in asteptare.

Am avut privilegiul de a o intalni pe Monica Manastireanu, care avand experienta aplicarii acestei metode, ne-a ajutat sa parcurgem toate etapele terapiei in echipa cu logopedul si terapeutul, pe care i-a coordonat in permanenta.

A fost nevoie de munca titanica care a durat ani de zile, dar rezultatele nu au intarziat sa apara. La inceput foarte modest si apoi, din ce in ce mai bine, toate rezultatele au dus la integrarea completa a copilului nostru in colectivitate si inlaturarea tuturor manifestarilor din spectrul autist.

Multumim din suflet ca exista asemenea profesionisti dedicati in tratamentul copilului nostru.

Este un specialist foarte pregatit si foarte meticulos in ceea ce priveste detaliile din timpul terapiei. Atunci cand aparea un impediment in orice aspect al evolutiei copilului nostru, analiza toate posibilitatile si gasea variantele optime.

Monica Manastireanu s-a dovedit a fi sansa spre recuperarea completa a copilului nostru.
Este foarte buna!

Au trecut multi ani de la terminarea terapiei, la momentul actual A. invata la scoala si are rezultate foarte bune la matematica, romana, geografie, istorie.
Este pasionat de lectura si istorie, in special Egiptul antic. Citeste foarte mult, in prezent are citite 14 carti si biblioteca este in permanenta completare cu volume noi pe care le alege singur si le comandam impreuna de pe net.

In clasa are cativa prieteni cu care impartaseste interese comune si totdeauna are un cuvant de spus cand vine vorba despre jocuri pe calculator si este ascultat de cei din jur.

Foarte atasat de fratele sau Cristi, relatia dintre ei este foarte amicala, dar apar mici dispute cand vine vorba despre cine impune mai multa autoritate.

Face sport de performanta in clubul sportiv de kockey. Optional face inot de la 3 ani si inoata foarte bine.

In vacante face snorkeling si inotam fara probleme fie in mare, fie in ocean.

In 2014 impreuna cu tatal lui, a obtinut certificat de scufundare pentru incepatori si a inceput scufundari subacvatice impreuna cu instructorul la adancime de sub 10 metri.

Este un sahist mediu si are ceva rabdare atunci cand infrunta un adversar.

In general nu ne vine sa credem ca am trecut prin cativa ani de terapie ABA alaturi de Monica Manastireanu. Sfaturile si indrumarile pe care Monica le-a dat familiei noastre si in special lui Alex, ne-au ajutat si ne ajuta in continuare.

Multumim mult!

Elena Bivol

21.07.2016