In urma cu trei ani, fiul nostru A. a fost diagnosticat cu ADHD. La aflarea vestii, am fost afectati emotional, dar am avut norocul sa gasim echipa doamnei Monica Manastireanu, care prin implicarea si profesionalismul ei, a reusit sa faca din copilul nostru ceea ce noi nu speram.

Astazi, urmare a efortului depus de aceasta echipa, A. este un copil comunicativ si spontan, dornic sa mearga la scoala, sa invete si sa afle lucruri noi.

La acest succes si-a adus aportul Tudora Enache, Radu Georgiana si Ionita Raluca. Aceste fete minunate au reusit sub indrumarea doamnei Monica Manastireanu sa-l faca pe copilul nostru mai prietenos, mai prezent la tot ceea ce se intampla in jurul lui si sa fie mult mai afectuos cu noi parintii.

Am fost placuti impresionati de faptul ca, atunci cand se intoarce de la scoala, ne povesteste ce activitati a desfasurat in cursul zilei respective, ce a facut in cadrul fiecarei activitati, fisele pe care le-a rezolvat, precum si lucrurile care i-au placut cel mai mult sau care l-au suparat in acea zi si cu ce copii s-a jucat in pauza.

A., cu ajutorul acestor fete din echipa a devenit independent in sensul ca se imbraca, se dezbraca si mananca singur, de multe ori fiind suparat ca nu-i dau voie sa spele farfuria in care a mancat.

La inceput, lui A. nu prea ii placea sa se uite la desene animate, nu era la curent cu desenele animate ceea ce il afecta mai mult sau mai putin pe plan social si psihologic, se simtea marginalizat, depasit de subiectele discutiilor dintre copii de aceeasi varsta.

Acum, lui A. ii plac foarte mult desenele animate, este la curent cu personajele celebre de desene animate despre care ceilalti copii discuta si abia o asteapta pe Teo sa se uite impreuna la pataniile facute de ele. In afara de desene, lui A. ii place sa se joace cu Teo diferite jocuri adecvate varstei ale caror reguli le cunoaste si stie sa le explice altora : x si 0, Spanzuratoarea, Cat e ceasul lupule, Flori fete si Baieti, Tarile, etc..

In timpul liber, lui A. ii place sa deseneze, sa coloreze, sa iasa in parc sa se joace cu copiii si sa se uite la desene animate.

De asemenea, observ ca A. este tot mai spontan. Intr-una din zile cand a venit de la scoala, mi-a povestit ca a fost certat de doamna invatatoare pentru ca s-a dat huta intre doua banci si a cazut si de indata ce doamna s-a intors cu spatele, a repetat procedeul pentru ca nu mai avea cum sa-l vada ca sa-l certe, ba mai mult nici nu a mai cazut.

O alta situatie amuzanta a fost cand Monica i-a explicat ce inseamna garsoniera, iar A. pentru ca uitase, s-a dus la Teo si a intrebat-o la ureche, ca sa nu-l auda Monica: ” Teo cum se numea locul ala cu o singura camera dintr-un bloc, ca am uitat si ma intreaba Monica mai tarziu”.

De unde inainte era dezinteresat sa asculte povesti, sa discute de anumite teme de cunostinte generale, acum copilul nostru este nerabdator sa vina Teo sa afle si sa povesteasca cu ea cat mai multe despre Dinozauri, Vulcani, acestea fiind subiectele lui preferate – dar si despre Cantareti Celebrii (preferatul lui este Smiley), Zonele Polare, Planeta Pamant, Corpul Omenesc, Animale, Anotimpuri, Familie, etc;

Ii place cand Teo ii citeste povesti si apoi este asa de fericit cand amandoi se transpun si se deghizeaza in personajele din poveste.

Intre Tudora Enache si A. s-a creat o relatie foarte frumoasa de prietenie, aceasta fiind implicata foarte mult in educarea si formarea copilului nostru, toate acestea facand ca A. sa fie un copil vesel si iubitor.

A. este foarte entuziasmat de legatura pe care o are cu Teo, primind multa afectiune din partea acesteia, motiv pentru care copilul nostru dezvolta o mai mare incredere in sine si relationeaza mult mai bine cu cei din jurul sau.

Orice problema a intampinat A., a fost abordata si rezolvata de Monica Manastireanu, echipa continuand si noi ca parinti preluam mentinerea comportamentului gestionat.

Pentru toate aceste realizari ale copilului nostru, multumim intregii echipe pentru efortul depus, pentru profesionalismul si daruirea de care au dat dovada si recomandam cu caldura aceasta echipa cu oameni minunati.

Carmen Orş

17.06.2016